konayuki

15 11 2010

pada tau kan dorama yang judulnya one litre of tears? ya itu salah satu drama jepang favorit anak anak kkn wonongso, makanya saya lumayan tau. tenang aja, kali ini ane ga bahas ceritanya kok. ane yakin pembaca udah pada hafal di luar kepala ama ceritanya. hayo ngaku!

one litre of tears kayaknya jadi dorama yang paling dikenal orang. katanya sih abis nonton ini kalo ga nangis ga afdol, tapi ane ga nangis tuh. pernah liat yang lebih sedih sih (proposal daisakusen) :p

kali ini ane mau share translate lirik salah satu soundtrack one litre of tears, konayuki. pertama denger lagu ini langsung nempel di kepala. padahal ga tau artinya tapi sok sokan ngerti aja hahaha, habisnya easy listening. ternyata konayuki artinya butiran salju. berikut liriknya

POWDERED SNOW

The season of dancing, powdered snow always passes us by
Even lost in the crowd, we’re gazing at the same sky
The blowing wind chills us in a similar way

I probably don’t know everything about you
Yet, out of a hundred million people I found you
And though there is no basis for it, I seriously feel this way

We can’t be together
Without quarreling over trivial things

If we’re unable to be honest with each other
Sadness and even happiness are worthless

If the powdered snow has dyed our hearts white
Could we have shared our loneliness?

With my ear pressed up close to your heart
I want to descend quietly into the depths where its voice leads me
Let’s meet there again, one more time

I had wanted us to understand each other
But it was I who had merely brushed the surface
Even though, just tightly grasping your hand numb with cold
We were connected
Facing eternity, the powdered snow is too fragile
Falling upon the coarse asphault it stains the surface

Powdered snow, you know, sometimes I’m unreliable and my heart quivers
Nevertheless, I want to continue to protect you
If the powdered snow has dyed our hearts white
Our loneliness will be engulfed and returned to the sky

so sweet juga. “butiran salju, kamu tahu, kadang aku tidak bisa diandalkan dan hatiku masih ragu. namun aku akan tetap melindungimu.” hmm kayaknya enak punya orang yang bisa dilindungi. But who? Let ask koonaayuuki :D

Iklan

Aksi

Information

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s




%d blogger menyukai ini: